Eko - för dem som har råd

Vi är bjudna på middag hos några vänner som vi träffat på universitetet. Det är kul att träffa några från stan! Vi hamnar i intressanta samtal om odling och matproduktion. En kille jobbade på en gård i Oregon som producerade grönsaker och frukt. Tyvärr är det som i Sverige svårt att klara sig på inkomster från mindre odlingar och ägaren fick vid sidan om gårdsverksamheten odla och sälja marijuana, något som är vanligt här. En sorglig historia eftersom hans intresse var att producera grönsaker och frukt. En av middagsästerna jobbar som koordinator på en ideell organisation som lagar hälsosam mat åt de som inte har tillräckligt med pengar för att köpa frukt och grönt. Många mexicaner invandrar hit eftersom Mexico ligger relativt nära. Det märks inte minst på alla "Taquerior", resturanger som serverar traditionell mexikansk mat. Ur bilar och affärer hörs mexikansk radio och många inom byggnads och trädgårdsbranchen har sitt ursprung i Mexico. Många arbetar, både legalt och illegalt, på gårdar men har inte själva råd att äta det som dom är med att odla. Den processade maten är mycket billigare och blir därför huvudfödan. En annan som jag pratar med har jobbat i Silicon Valley och berättade att mycket av det som produceras här i området levereras till storföretagen Apple, Google m.fl. så att de som arbetar där kan äta "fresh, local and organic" i sina cafeterior. Visst är ekologisk mat en fråga och status och image. Läs gärna denna artikeln för mer info om ekologisk mat i Silicon Valley.
 
Musiktips? Lyssna på Lila Downs som är en fantastisk mexikansk artist. 
 
Arbetskraftsinvandring Marijuana Mexico Silicon Valley Taqueria
0 kommentarer