Community Supported Agriculture

"Vi får så mycket i våra CSA lådor varje vecka att vi knappt hinner äta upp det! Vilken lyx vi har som bor här och kan äta god ekologisk och närproducerad mat i obegränsade mängder". - En vän i Santa Cruz
 
Ett uttryck som vi stötte på rätt tidigt under resans gång var CSA som står för Community Supported Agriculture. Det är något som många gårdar vi besöker skyltar med och en vanlig metod att använda sig av i denna delen av Kalifornien. CSA är en slags prenumerationstjänst som fungerar som en direktlänk mellan odlare och konsument. Konsumenten betalar en årlig avgift och får i utbyte färska och nyproducerade varor varje vecka. Detta är en fördel för odlaren som får sin årsinkomst säkrad och bra för konsumenten som vet var maten kommer ifrån och hur den odlas. Förutom att förse sina prenumeranter med varor så ordnar odlaren speciella event för sina konsumenter. Det kan till exempel vara en rundtur i odlingen, kurser eller så kallade ”farm dinners” då odlaren bjuder på ekologisk, närproducerad middag på gården. Själva försäljningen av livsmedel är tidskrävande och kraven från FDA, Food and Drug Administation som är USA:s livsmedels- och läkemedelsmyndighet är hårda. Genom att använda sig av CSA gäller andra regler som förenklar försäljningen och på så sätt gynnar odlarna då det ger dem mindre administrativt arbete och mer tid på fältet.
 
 
 
 
0 kommentarer