Första dagen på UCSC

The mission of the Center for Agroecology & Sustainable Food Systems (CASFS or the Center) is to research, develop, and advance sustainable food and agricultural systems that are environmentally sound, economically viable, socially responsible, nonexploitative, and that serve as a foundation for future generations - www.ucsc.com.
Skolans farm består av 12 hektar (30 acre) ekologisk odlingsmark. Fruktträd, blommor, bär, bönor, sallat... ännu har jag inte fått överblick över allt som växer där! Dagens uppgift är att beskära perenner och göra i ordning dem inför vårens försäljning. Plantorna har stått utomhus fram tills nu men ska flyttas in i växthus för att påskynda tillväxtprocessen. Det är ett viktigt jobb då plantförsäljningen är en viktigt inkomstkälla för programmet och står för 25% av intäkterna (10% kommer från staten och resten från organisationers donationer).
Varje lektion börjar med 1 till 1 1/2 timmes föreläsning och introduktion till dagens uppgift. Vi fick en grundling genomgång om växternas fysiologi så nu har jag lärt mig de vanligast termerna inom trädgårdsodling även på engelska.
Det är vår i luften, mycket ogräs att rensa och fullt av Svarta änkor i krukorna! "You dont wanna get bitten by one of those, thats for sure!" säger en av tjejerna som står bredvid mig. Vad som händer om jag blir biten får jag inte veta.